Zvitorepka v Puppylandu

vetpredavanje.jpg

Ker imate lastniki mladih psov pogosto strokovna, veterinarska vprašanja smo v Puppylandu k sodelovanju povabili dr.vet.med. Roka Krajnika iz Veterinarske bolnice za male živali ZVITOREPKA iz Celja. 

Spoznali smo, kdaj nikakor ne smemo odlašati z obiskom veterinarja, na katere znake moramo biti pozorni, kaj storiti, če se pojavi bruhanje in/ali driska?

Ker se bliža poletje in čas dopustov smo se naučili kaj storiti ob toplotnem udaru. Na izletih v naravi pa moramo biti previdni pri pitju vode (pa naj zgleda še tako čista).

Posebno pozornost smo namenili tudi zastrupitvam – kaj vse je lahko za psa strupeno? Ste vedeli, da je tudi voda lahko strup? Ogledali smo si fotografije, kako zgleda zasuk želodca, kateri so znaki in kakšen je potek ter se pogovorili o preventivi. Tema, ki je večino obiskovalcev najbolj zanimala pa je gotovo sterilizacija in kastracija ter njene prednosti in slabosti.

Dr.vet.med. Roku Krajniku iz Veterinarske bolnice za male živali ZVITOREPKA se iskreno zahvaljujemo izčrpno predavanje in vse koristne nasvete.

Seveda pa se zahvaljujemo tudi vsem udeležencem. Verjamemo, da ste izvedeli marsikaj novega in koristnega ter, da bodo nasveti pripomogli k lepšemu in bolj zdravemu življenju vašega kužka.

 

Anita Gosnik